2011-07-08

DEKRA Automotive AB

DEKRA startar fordonsbesiktning i Sverige

DEKRA Automotive AB: Obligatorisk fordonsbesiktning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Första besiktningsanläggningen för DEKRA Automotive AB på Tagenevägen 17 i Hisings Kärra.

Göteborg först ut när DEKRA erbjuder nytt alternativ för landets fordonsägare

Från den 1 juli är DEKRA ackrediterade från Swedac för att utföra fordonsbesiktning på lätta fordon enl. ISO/IEC 17020 (A). Det inkluderar den obligatoriska kontrollbesiktningen, registreringsbesiktning, mopedbesiktning samt lämplighetsbesiktning.

- Ett viktigt steg för DEKRAs verksamhet i landet. Numera kan vi erbjuda Sveriges fordonsägare de tjänster och den service som gjort DEKRA till en världsledande aktör. Det innebär en servicenivå och ett produktutbud som gör bilägandet smidigare, enklare och tryggare, säger Frank Schubert, VD för DEKRA Automotive.

Plats och premiär för DEKRAs besiktningsverksamhet är Tagene i Göteborgsområdet, närmare bestämt Tagenevägen 17 vid Hedin Bil anläggningen längs E6:an. Platsansvarig är Catalin Ionescu. Anläggningen är omgående i drift för regionens kunder.

- Vi har kapacitet för att hantera kunder som är i behov av snabb och säker service även nu i semestertider. Dessutom har anläggningen den modernaste utrustningen inom området.
Efter semestern sker sedan den officiella invigningen samt vår fortsatta etablering i landet, tillägger Per Lundmark, Projektledare för DEKRA Fordonsbesiktning.

Fakta:

DEKRA SE med huvudkontor i Stuttgart, Tyskland, är den ledande aktören för fordonsbranschen.
Med över 28 000 medarbetare och en omsättning på 18 miljarder SEK är DEKRA representerade världen över.
DEKRA Automotive AB med huvudkontor i Stockholm är ett dotterföretag till DEKRA i Tyskland.

För mer information kontakta: Frank Schubert, VD DEKRA Automotive AB, se kontaktuppgifter nedan.