2011-08-15

DEKRA Automotive AB

2011-08-15: DEKRA förstärker med nya medarbetare

DEKRA Automotive AB: Personalinformation

I ett led att stärka upp det nya affärsområdet Fordonsbesiktning för DEKRA i Sverige så tillsätts Erik Larsson som Affärsområdeschef för verksamhetsområdet. Erik kommer närmast från Kia Motors Sweden som Chef Servicemarknad & Affärsutveckling.
Inom affärsområdet Fordonsmarknad som hjälper fordonsbranschen med kvalitetsutvecklande produkter som DVK, skadekontroller, Mystery Shopping, revisioner m.m. får vi en ny Teknisk chef till vår hjälp. Johan Pettersson har en gedigen erfarenhet från Länsförsäkringar som bl.a. Samordnare motorteknik.

                                                  

Erik Larsson, Affärsområdeschef Fordonsbesiktning                   Johan Pettersson, Teknisk chef Fordonsmarknad 

Från den 1 juli är DEKRA ackrediterade från Swedac för att utföra fordonsbesiktning på lätta fordon. Det inkluderar den obligatoriska kontrollbesiktningen, registreringsbesiktning, mopedbesiktning samt lämplighetsbesiktning. Första besiktningsanläggningen för DEKRA är i Tagene Göteborg.

- Inför DEKRAs etableringen av fordonsbesiktningen i landet krävs full fokus på den omfattande uppgiften som detta innebär. Erik har för oss den önskvärda bakgrunden för uppdraget. För det andra och ursprungliga affärsområdet Fordonsmarknad som har haft en stark expansion får vi nu en ny kraft genom Johan. Tidigare ansvarig för uppgiften Bertil Björding tar över uppdraget med projektutveckling inom företaget, säger Frank Schubert, VD för DEKRA Automotive AB.

Fakta:

DEKRA SE med huvudkontor i Stuttgart, Tyskland, är den ledande aktören för fordonsbranschen.
Med över 28 000 medarbetare och en omsättning på 18 miljarder SEK är DEKRA representerade världen över.
DEKRA Automotive AB med huvudkontor i Stockholm är ett dotterföretag till DEKRA i Tyskland.

För mer information kontakta: Frank Schubert, VD DEKRA Automotive AB, se kontaktuppgifter nedan.

CONTACT
DEKRA Quality Management AB
632 20 Eskilstuna
Tel: +46 (0)10-455 10 00
Fax: +46 (0)10-455 11 40
E-mail: info.ause@dekra.com
Hemsida: www.dekra-automotive.se