2011-12-12

DEKRA Automotive AB

2011-12-12: Tyskland blir grönare - Nya tyska miljözoner

DEKRA Automotive AB: Miljödekaler

För att få köra personbilar, lastbilar och bussar i flera tyska städer som infört miljözoner, "Umweltzonen", krävs från år 2008 en dekal som monteras på vindrutan. Dekalen heter "Feinstaubplakette" och visar bilens att bilens partikelutsläpp understiger enn viss nivå.

Från och med den 1/1 2012 tillkommer ytterligare fem miljözoner. Hagen, Heidenheim, Pleiselsheim - Ingerheim – Freiberg, Schramberg och Urbach inför nu kravet på miljödekal och målet med denna miljöåtgärd är att reducera koncentrationen av skadliga utsläpp. Fordon som saknar miljödekal får inte färdas i miljözonerna. Utebliven eller ej giltig dekal medför böter och eventuellt bärgning från området, detta gäller även för alla utlandsregistrerade fordon.

Miljödekalen kan beställas av DEKRA Automotive i Sverige. Tid för handläggning, beslut och leverans tar ca 3-5 dagar. Priset för svenskregistrerade fordon är 185 kr inklusive moms och frakt. Fordon från övriga Norden 325 kr inklusive moms och frakt. För vidare information om regler och beställning se: kan beställas av DEKRA Automotive i Sverige. Tid för handläggning, beslut och leverans tar ca 3-5 dagar. Priset för svenskregistrerade fordon är 185 kr inklusive moms och frakt.

 

Fakta:

DEKRA SE med huvudkontor i Stuttgart, Tyskland, är den ledande aktören för fordonsbranschen.
Med över 28 000 medarbetare och en omsättning på 18 miljarder SEK är DEKRA representerade världen över.
DEKRA Automotive AB med huvudkontor i Stockholm är ett dotterföretag till DEKRA i Tyskland.

För mer information kontakta: Frank Schubert, VD DEKRA Automotive AB, se kontaktuppgifter nedan.

CONTACT
DEKRA Quality Management AB
632 20 Eskilstuna
Tel: +46 (0)10-455 10 00
Fax: +46 (0)10-455 11 40
E-mail: info.ause@dekra.com
Hemsida: www.dekra-automotive.se