2013-01-07

DEKRA Automotive AB

2013-01-07: DEKRA Automotive AB förvärvar Applus Bilprovning

Stockholm-DEKRA Automotive har förvärvat Applus Bilprovning AB som består av fem anläggningar med personal, strategiskt benägna i Stockholm (3st), Helsingborg och Malmö. Övertagandet av driften sker omgående och inledningsvis i form av ett nytt dotterbolag-DEKRA Bilprovning AB. 

-Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda kunder en modern och effektiv fordonsbesiktning på fler bra lägen, säger Erik Larsson, ansvarig för fordonsbesiktning på DEKRA i Sverige. Sverige är en viktig marknad för DEKRA och vi börjar bli ett etablerat namn inom bilbesiktning.

De fem anläggningarna kompletterar de tolv som redan finns och utför besiktningar av personbilar, MC samt lätta lastbilar upp till 3,5 ton. Priset för besiktning av en personbil är från 330-370kr och anläggningarna tar emot både bokade tider och drop-in.

-Många fordonsägare ser besiktningen som ett nödvändigt ont. Den inställningen vill vi ändra på och istället få bilägare att se det som ett sätt att förlänga livstiden på bilen och säkerställa att den är trafiksäker. Genom vår stora databas av alla besiktigade bilar runtom i världen får våra tekniker en enorm erfarenhetsbank att utgå ifrån när de undersöker varje enskild bil. Det innebär att kunderna kan känna sig trygga att deras fordon är i fullgott skick när de genomfört en besiktning hos DEKRA.

De nya anläggningarna erbjuder, liksom de tidigare startade, ett bra läge i kombination med öppettider som gör det enklare att genomföra den årliga besiktningen. Med en enorm kunskapsdatabas på åtskilliga miljoner fordonsbesiktningar per år, vill DEKRA jobba för ännu säkrare och mer hållbara fordon på de svenska vägarna.

DEKRA är certifierade av Swedac (Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll), en statlig myndighet med ansvar för utfärdande av tillstånd för bland annat fordonsbesiktning.

DEKRA finns sedan tidigare på tolv platser i Sverige och har planer på att öppna ytterligare ett 30-tal anläggningar runt om i Sverige fram till 2014.

 

Om DEKRA

DEKRA är en av världens ledande expertorganisationer. Företaget driver för närvarande verksamhet i mer än 50 länder och har över 29 000 anställda.DEKRA Group har tre affärsområden, "Automotive", "Industriell" och "Personal" och erbjuder proffessionella och innovativa tjänster inom områdena fordonsinspektioner, expertbedömningar, internationell skadereglering, konsulttjänster, industriell provning, produktprövning, certifiering, miljöskydd, kvalifikationer, tillfälligt arbete och outsourcing. DEKRA Group är etablerade i Sverige sedan 2006 och har över 400 anställda i Sverige.

 

 

 

CONTACT
DEKRA Quality Management AB
632 20 Eskilstuna
Tel: +46 (0)10-455 10 00
Fax: +46 (0)10-455 11 40
E-mail: info.ause@dekra.com
Hemsida: www.dekra-automotive.se