2013-06-04

DEKRA Automotive AB

2013-06-04: DEKRA förvärvar Indceco Kalibrering

DEKRA förstärker positionen i Sverige

Stockholm - DEKRA Automotive har den 31/5 förvärvat Indeco Kalibrering AB. Indeco Kalibrering etablerades 2005 har sitt säte i Hedemora och en anläggning i Södertälje.  Indeco Kalibrering erbjuder kontroll och kalibrering av mätverktyg samt utrustning och är marknadsledande i Sverige. Företaget är det enda rikstäckande specialistföretaget inom detta område. Genom förvärvet blir DEKRA en betydande aktör på den svenska marknaden inom kontroll och säkerhet.

– Genom förvärvet av Indeco Kalibrering kan vi nu lägga till en ny specialistprodukt till vårt omfattande utbud av kvalitets och kontrolltjänster för våra kunder inom fordonsbranschen. Vi vill erbjuda våra kunder helhetslösningar när det gäller tjänster inom kontroll och säkerhet och vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda fler kunder en helt ny produkt för DEKRA, säger Jan Martinsson, VD på DEKRA Automotive i Sverige.

Verksamheten expanderar kraftigt för DEKRA i Sverige. Främst fordonsbesiktningen efter avmonopoliseringen av bilprovningen men även inom affärsområdet Consulting som arbetar med säkerställande av verkstadskvalitet. Förvärvet är ett led i DEKRAs ambition att växa inom kvalitet och säkerhet men också ett steg i att kunna möta kundernas efterfrågan på dessa tjänster.

 

– Kombinationen av Indecos samt DEKRAs tjänster innebär ett stort värde för våra kunder. Med Indeco ökar DEKRAs möjlighet att ytterligare underlätta för våra kunder i deras kvalitetsarbete. Vi kan nu ta hand om hela kvalitetsprocessen från kundkontakt till leverans, säger Frank Schubert, affärsområdeschef Consulting och Kalibrering på DEKRA Automotive.

 

 

 

Indeco Kalibrering AB är ackrediterade av Swedac och är ISO-certifierade enligt ISO 9001/14001 och har en omsättning på 11,5 MSEK. Med köpet följer sju anställda.

 

 

 

 

CONTACT
DEKRA Quality Management AB
632 20 Eskilstuna
Tel: +46 (0)10-455 10 00
Fax: +46 (0)10-455 11 40
E-mail: info.ause@dekra.com
Hemsida: www.dekra-automotive.se