2014-12-19

DEKRA Automotive AB

2014-12-19:
Vi summerar och adderar - Ytterligare nya tyska miljözoner

DEKRA Quality Management AB: Miljödekaler

   

Från och med den 1/1 2015 tillkommer ytterligare tre miljözoner. Darmstadt, Siegen och Offenbach inför nu också kravet på miljödekal. Schramberg och Münster slopar gul dekal, där gäller från 1/1 2015 enbart grön dekal. Fordon som saknar miljödekal får inte färdas i miljözonerna. Utebliven eller ej giltig dekal medför böter, € 40 (i Siegen € 80), och eventuellt bärgning från området. Detta gäller även för alla utlandsregistrerade fordon,  som personbilar, lastbilar och bussar, för affärsresande såväl som för turister. Av denna anledning råds alla bilister att informera sig om miljöplaketten och att införskaffa denna i god tid, om de vill köra in i en av miljözonerna. Karta för gällande ”Umweltzonen” här.  

Miljödekalen kan beställas av DEKRA Quality Management i Sverige. Tid för handläggning och leverans är ca 5-7 dagar. Priset för svenskregistrerade fordon är 185 kr inklusive moms och frakt. Fordon från övriga Norden 325 kr inklusive moms och frakt. För vidare information om regler och beställning se: Miljödekaler

Fakta:

DEKRA med huvudkontor i Stuttgart, Tyskland, är en av världens ledande expertorganisationer. Företaget upprätthåller för närvarande verksamhet i 50 länder i Väst- och Östeuropa samt i USA, Brasilien, Nord- och Sydafrika, Israel, Japan och Kina. Fler än 32.000 anställda är fast beslutna att säkerställa långsiktig säkerhet, kvalitet och miljöskydd.
DEKRA Quality Management AB med huvudkontor i Stockholm är ett dotterföretag till DEKRA i Tyskland.


För mer information kontakta: Frank Schubert, VD DEKRA Quality Management AB, se kontaktuppgifter nedan.

 

 

2014-10-08: Hedin Bil Stockholm väljer DEKRA för kvalitetsutveckling 2014-10-08: Hedin Bil Stockholm väljer DEKRA för kvalitetsutveckling
Hedin Bil koncernen som är auktoriserad återförsäljare för 23 olika fordonsmärken har valt DEKRA för stickprovskontroller av utförda verkstadsarbeten inom service, reparationer och skadereparationer.
2014-05-13: TFF och DEKRA i samarbete 2014-05-13: TFF och DEKRA i samarbete
Försäkringsbranschen gör en gemensam satsning för en ökad kvalitet på kundernas bilreparationer. Med start nu i vår görs stickprovskontroller hos verkstäder som utför skadereparationer åt försäkringsbolagens kunder.
2014-04-15: Söderbergs i Nyköping säkrar kvalitet med DEKRA 2014-04-15: Söderbergs i Nyköping säkrar kvalitet med DEKRA
Söderbergs Personbilar i Nyköping, auktoriserad verkstad och skadeverkstad för VW person- och transportbilar samt Audi, Skoda och SEAT, samarbetar med DEKRA för stickprovskontroller.