2016-05-26

DEKRA Automotive AB

Nyheter & press

Pressmeddelande 2016-05-26: Information tyska miljözoner

DEKRA Quality Management AB:Miljödekaler

Tyskland utökar antalet gröna miljözoner

Vi på DEKRA vill göra er uppmärksamma på de 3 nya tyska miljözonerna som tillkommit sedan förra sommaren. Dessa är, i kronologisk ordning, Darmstadt , Aachen och Marburg.
 
För att få köra personbilar, lastbilar och bussar i flera tyska städer som infört miljözoner, ”Umweltzonen”, krävs sedan år 2008 en dekal som monterats på vindrutan. Dekalen heter ”Feinstaubplakette” och visar att bilens partikelutsläpp understiger en viss nivå. Målet med denna miljöåtgärd är att reducera koncentrationen av skadliga utsläpp.
 
Fordon som saknar miljödekal får inte färdas i miljözonerna. Utebliven eller ej giltig dekal medför böter och eventuellt bärgning från området, detta gäller även för alla utlandsregistrerade fordon.
 
Miljödekalen kan beställas av DEKRA Quality Management i Sverige. Tid för handläggning, beslut och leverans tar ca 3-5 dagar. Priset för svenskregistrerade fordon är 185 kr inklusive moms och frakt. Fordon från övriga Norden 325 kr inklusive moms och frakt.
 
Till våra kunder utanför Sverige vill vi skicka en extra påminnelse att inte glömma att bifoga kopia på registreringsbevis/vognkort till miljödekalsbeställningen. För vidare information om regler och beställning se: www.dekra-automotive.se/en/miljodekaler.
 
Vi vill till sist passa på att påminna er som tänker beställa miljödekal av oss att göra det i god tid så att ni ej riskerar att hamna i tidsnöd inför semestern.
 
Fakta:
DEKRA SE med huvudkontor i Stuttgart, Tyskland, är den ledande aktören för fordonsbranschen inom opartiska kontroller. Med 37 000 medarbetare och med en omsättning på över 20 miljarder SEK är DEKRA representerade världen över.
DEKRA Quality Management AB är ett dotterföretag till DEKRA i Tyskland.
För mer information kontakta: Thomas Löfstrand, Administratör Quality Management AB, se kontaktuppgifter nedan.
 
 
Thomas Löfstrand
Telefon: +46 (0) 10 455 18 30
E-mail: info@dekra.se
 
DEKRA Quality Management AB
Drottninggatan 8 
SE-632 20 Eskilstuna
Hemsida: www.dekra.se