Nyheter & press

DEKRA Automotive AB

Nyheter & press

Drygt var tredje bilreparation brister i kvaliteten. Försäkringsbranschen summerar sitt fjärde år med kvalitetskontroller på skadeverkstäder. Av 1300 reparationer får 34 procent anmärkningar och ofta handlar det om rent slarv från verkstadens sida.
Ny Affärsområdeschef fr.o.m. 1 april är Johan Jogefält. Johan kommer senast från DEKRA QM Consulting som Regiontekniker och tidigare bl.a. från Bilia
Stockholm Bra Bil Stockholm AB som är auktoriserad återförsäljare och serviceanläggning för Volvo, Renault och Dacia väljer DEKRA Kalibrering som samarbetspartner gällande kalibrering utav verktyg.
Glasbranschföreningen (GBF) som är Sveriges bransch- och arbetsgivarorganisation för glasmästare och som bl.a. representerar ca 300 bilglasmästare anlitar DEKRA för samarbete för sina revisioner.
Direct Connection, som är auktoriserad fullserviceverkstad för Peugeot, VW och VW Transportbilar, väljer DEKRA för stickprovskontroller av utförda verkstadsarbeten.
Bosch Car Service Sverige, som är världens största fristående verkstadskedja, ingår samarbete med DEKRA för kvalitetsutveckling av sitt verkstadsnät i Sverige.
Mechanum Sverige AB i Malmö, som är auktoriserad service- och skadeanläggning för VW, Audi, Skoda, BMW, Saab, Opel, Ford och Volvo samarbetar med DEKRA för neutrala kvalitetskontroller på utfört verkstadsarbete inom service och skadereparationer.
Vi på DEKRA vill göra er uppmärksamma på 3 nya tyska miljözoner under 2017. Balingen har redan blivit miljözon och enligt planerna kommer städerna Kassel och Regensburg att bli det senare i år.
Aros Auto AB i Västerås, som är auktoriserad återförsäljare och serviceanläggning för Kia startar med opartiska kvalitetskontroller i samarbete med DEKRA.
TB Bil i Norrköping AB, som är auktoriserad återförsäljare och serviceanläggning för Kia, Subaru och Iveco ingår samarbete med DEKRA för opartiska kvalitetskontroller. - Inför framtiden vill vi stå rustade för de krav som ställs på servicemarknaden. DEKRA med deras koncept DVK och erfarenhet passar våra ambitioner inom utveckling inom kvalitet, säger Philip Berglund, Servicemarknadschef TB Bil Norrköping AB.
Förenade Bil i Göteborg AB, som är auktoriserad återförsäljare och serviceanläggning för Kia väljer DEKRA som partner för opartiska kvalitetskontroller. - Våra framgångar med Kia innebär att vi vill försäkra oss om att våra kunder känner förtroende för oss under hela sitt bilinnehav. Då är DEKRA rätt partner för att vi ska kunna leva upp till det även inom vår servicemarknad menar Jonas Nilsson, Servicechef Förenade Bil i Göteborg AB.
Mercedes-Benz Försäljnings AB i Malmö, som är auktoriserad återförsäljare och fullserviceanläggning för Mercedes-Benz personbilar, lätta och tunga lastbilar ingår samarbete med DEKRA för oberoende kvalitetskontroller inom servicemarknaden.
Nästan hälften av bilreparationerna brister i kvaliteten Andelen bilreparationer som brister i kvaliteten ökar igen. Det konstaterar försäkringsbranschen när resultatet från 2016 års kvalitetskontroller av skadeverkstäder summeras. Nästan hälften av bilreparationerna får anmärkningar och ofta handlar det om rent slarv från verkstadens sida.
Lidingö Motorservice AB, som är auktoriserad serviceverkstad för VW, Audi, Skoda och även VW Transportbilar på Lidingö, ingår samarbete med DEKRA för opartiska kvalitetskontroller.
Bilhallen i Sundsvall, som är auktoriserad återförsäljare för Kia och Mitsubishi inleder samarbete med DEKRA för opartiska kvalitetskontroller för sin verkstad.
Lidström & Enqvist Service AB, som är auktoriserad skadeverkstad för Mercedes-Benz, Toyota, Nissan, Volvo, Renault, Dacia, Hyundai och Fiat, har valt DEKRA för kvalitetskontroller av sin skadeverkstad.
Svenstigs, som är auktoriserad återförsäljare och fullserviceanläggning för bl.a. VW, Audi, Skoda, Seat och VW Transportbilar i Värnamo och Gislaved, har avtalat samarbete inom kvalitetsutveckling med DEKRA angående stickprovskontroller av utförda verkstadsarbeten.
DEKRAs engagemang i racing är välkänt. Officiell teknisk partner i DTM och lång tid av sponsring av Michael Schumacher i Benetton och Ferrari i F1. Nu riktas blickarna mot stallet PFI Racing som deltar i Carrera Cup i Sverige och utomlands.
Hög tid att beställa miljödekal inför semestern! Vi på DEKRA vill göra er uppmärksamma på de 3 nya tyska miljözonerna som tillkommit sedan förra sommaren. Dessa är, i kronologisk ordning Darmstadt, Aachen och Marburg.
Tyskland utökar antalet gröna miljözoner. Vi på DEKRA vill göra er uppmärksamma på de 3 nya tyska miljözonerna som tillkommit sedan förra sommaren. Dessa är, i kronologisk ordning, Darmstadt , Aachen och Marburg.
Kia och Subaru i Örebro får oberoende kvalitetskontroller av DEKRA ÖBAB, som är auktoriserad återförsäljare och fullserviceverkstad för Kia och Subaru, ingår samarbete med DEKRA för stickprovskontroller av utförda verkstadsarbeten.
Svenstigs i Värnamo och Gislaved väljer DEKRA för kvalitetskontroller.
BéOs Bilservice, som är auktoriserad fullserviceverkstad för Kia och Subaru i Uppsala, ingår ett samarbete med DEKRA för stickprovskontroller av utförda verkstadsarbeten.
Bilbörsen i Linköping, som är auktoriserad återförsäljare och fullserviceverkstad för Kia och Subaru, väljer DEKRA för stickprovskontroller av utförda verkstadsarbeten.
Glasbranschföreningen (GBF) som är Sveriges bransch- och arbetsgivarorganisation för glasmästare med över 600 medlemsföretag. GBF som bl.a. representerar över 300 bilglasmästare väljer DEKRA för samarbete för sina revisioner.
I konceptet ingår dels en årlig revision samt stickprovskontroller av utfört verkstadsarbete av en tredje neutral part. Där har SFVF valt DEKRA för att implementera konceptet "Godkänd Bilverkstad" som inom kort inleder sin pilotfas av konceptet och utvärderas inför en lansering i landet.
För att få köra personbilar, lastbilar och bussar i flera tyska städer som infört miljözoner, "Umweltzonen", krävs sedan år 2008 en dekal som monterats på vindrutan. Dekalen heter "Feinstaubplakette" och visar att bilens partikelutsläpp understiger en viss nivå.
Bilmånsson i Halmstad, som är auktoriserad återförsäljare och fullserviceverkstad för Fords person- och transportbilar, väljer DEKRA för stickprovskontroller av utförda verkstadsarbeten.
Försäkringsbranschens kvalitetskontroller av skadeverkstäder visar att drygt 53 procent av bilreparationerna får anmärkningar. Vanligast är brister i lackarbeten och rostskydd, att man fakturerar för sådant som inte utförts och att metodbeskrivningen för arbetet inte följts.
Från och med den 1/1 2015 tillkommer ytterligare tre miljözoner.
Hedin Bil koncernen som är auktoriserad återförsäljare för 23 olika fordonsmärken har valt DEKRA för stickprovskontroller av utförda verkstadsarbeten inom service, reparationer och skadereparationer.
Försäkringsbranschen gör en gemensam satsning för en ökad kvalitet på kundernas bilreparationer. Med start nu i vår görs stickprovskontroller hos verkstäder som utför skadereparationer åt försäkringsbolagens kunder.
Söderbergs Personbilar i Nyköping, auktoriserad verkstad och skadeverkstad för VW person- och transportbilar samt Audi, Skoda och SEAT, samarbetar med DEKRA för stickprovskontroller.
Folkadoktorn i Saltsjö-Boo som är auktoriserad verkstad och skadeverkstad för VW person- och transportbilar samt Audi väljer DEKRA för stickprovskontroller av utförda reparationer.
DEKRA Automotive har den 31/5 förvärvat Indeco Kalibrering AB. Företaget är det enda rikstäckande specialistföretaget inom detta område och genom förvärvet blir DEKRA en betydande aktör på den svenska marknaden inom kontroll och säkerhet.
Biljouren i Åkersberga som är auktoriserad verkstad för VW person- och transportbilar, Audi, Skoda samt Seat väljer DEKRA för stickprovskontroller av sin fullserviceverkstad i Åkersberga.
DEKRA Automotive förvärvar Applus bilprovning AB som består av 5 anläggningar med personal, strategiskt belägna i Stockholm (3 st), Helsingborg och Malmö. Övertagandet av driften sker omgående och inledningsvis i form av ett nytt dotterbolag – DEKRA Bilprovning AB.
Jan Martinsson är sedan början av november ny VD för DEKRA Automotive AB. Han ersätter Frank Schubert, som tidigare var VD och ansvarade för affärsområdet Consulting
DEKRA hjälper Folksam med skadereparationskontroller över hela landet Folksam som är ett av landet största försäkringsbolag väljer DEKRA för att kontrollera och säkra kvalitetsnivån av skadereparationer utförda på sina kunders fordon.
Pirelli Tyre Nordic AB är generalagent av Pirellis däckprogram för bilar, lastbilar samt motorcyklar för den nordiska marknaden. Pirelli inleder ett långsiktigt samarbete med DEKRA för att utveckla sitt nät av Pirelli Point återförsäljare i landet. DEKRA ska utföra Standardrevisioner i syfte att stärka Pirellis ställning på marknaden som en attraktiv leverantör.
- Vi är väl medvetna om servicemarknadens betydelse för kundens val vid bilköp och bilservice. Därför vill vi garantera såväl verkstadskvalitet som kundvård och ge våra kunder bästa trygghet och ekonomi när de kommer till oss, säger Mikael Brunnhagen, VD Motor Trend AB.
Nu ingår även Bilcentrumgruppen, som är återförsäljare av VW, VW Transportbilar, Audi och Skoda med verkstäder i Kristianstad och Hässleholm, samarbete med DEKRA för kvalitetskontroller.
DEKRAs koncept DVK för kvalitetsutveckling av bilverkstäder involverar nu även Philipson Bil, som är återförsäljare av Mercedes-Benz och Nissan med verkstäder i Karlstad, Örebro och Falun. Philipson Bil ingår i Veho Bil gruppen.
Från och med den 1/1 2012 tillkommer ytterligare fem miljözoner. Hagen, Heidenheim, Pleiselsheim - Ingerheim – Freiberg, Schramberg och Urbach inför nu kravet på miljödekal och målet med denna miljöåtgärd är att reducera koncentrationen av skadliga utsläpp.
Norrbil stärker sina kundrelationer med DVK Även AB Norrbil ansluter sig till DEKRAs koncept DVK för kvalitetsutveckling av bilverkstäder. Norrbil är återförsäljare av Audi, VW, VW Transportbilar och Skoda med verkstad i Norrtälje.
Länsförsäkringar väljer DEKRA för skadereparationskontroller Länsförsäkringar som är ett av landets ledande försäkringsbolag ingår samarbete med DEKRA för att kontrollera och säkra kvalitetsnivån av skadereparationer utförda på försäkringstagarnas fordon.
Din Bil Sverige AB region/syd och DEKRA inleder samarbete om kvalitet Din Bil Sverige AB region/syd kan med sina koncernsyskon i Göteborg och Stockholm uppvisa konceptet DVK för kvalitetsutveckling av sina bilverkstäder för sina kunder. Uppdraget innebär stickprovskontroller av utförda service- och reparationsarbeten samt skadereparationer.
I ett led att stärka upp det nya affärsområdet Fordonsbesiktning för DEKRA i Sverige så tillsätts Erik Larsson som Affärsområdeschef för verksamhetsområdet. Erik kommer närmast från Kia Motors Sweden som Chef Servicemarknad & Affärsutveckling. Inom affärsområdet Fordonsmarknad som hjälper fordonsbranschen med kvalitetsutvecklande produkter som DVK, skadekontroller, Mystery Shopping, revisioner m.m. får vi en ny Teknisk chef till vår hjälp. Johan Pettersson har en gedigen erfarenhet från Länsförsäkringar som bl.a. Samordnare motorteknik.
Göteborg först ut när DEKRA erbjuder nytt alternativ för landets fordonsägare Från den 1 juli är DEKRA ackrediterade från Swedac för att utföra fordonsbesiktning på lätta fordon enl. ISO/IEC 17020 (A). Det inkluderar den obligatoriska kontrollbesiktningen, registreringsbesiktning, mopedbesiktning samt lämplighetsbesiktning.
Porsche Sverige använder DVK för sin kvalitetsuppföljning DEKRA inleder ett omfattande kvalitetssamarbete med Porsche Sverige för deras verkstäder i landet. Porsche Sverige har ett tiotal auktoriserade serviceverkstäder runt om i Sverige.
VW grupp verkstad i Järna utvecklar verkstadskvalitet med DVK DEKRA ska utveckla verkstadskvalitet för Swärd Bilverkstad, som är auktoriserad servicepartner för Audi, VW, VW Transportbilar, Skoda och Seat i Järna. - Vi vill ligga främst vad gäller kundomhändertagande och verkstadskvalitet. DEKRA kan erbjuda ett opartiskt koncept som vunnit framgång i landet.
För att få köra personbilar, lastbilar och bussar i flera tyska städer som infört miljözoner, "Umweltzonen", krävs från år 2008 en dekal som monterats på vindrutan. Dekalen heter "Feinstaubplakette" och visar att bilens partikelutsläpp understiger en viss nivå. Från och med den 1/7 2011 skärps kraven ytterligare. Markgrönningen inför nu kravet på miljödekal, och kommer nu från och med den 1/7 2011 att tillåta endast gröna dekaler.
DEKRA välkomnar landets första Peugeot och Subaruverkstäder till DVK Väla Bil i Helsingborg och Kungsgårdens Bil i Ängelholm väljer DEKRA för kvalitetsutveckling av sina bilverkstäder. Väla Bil representerar Peugeot och Subaru och Kungsgårdens Bil Peugeot.
DEKRA hjälper Auktoriserade Bilglasmästerier med opartiska revisioner Glasbranschföreningen (GBF) är Sveriges bransch- och arbetsgivarorganisation för glasmästare med över 550 medlemsföretag. GBF som bl.a. representerar ca 400 bilglasmästare har valt DEKRA för att säkra kraven för medlemskap i bilglasauktorisationen över hela landet
Lecab Bil väljer opartiska DVK för sin kvalitetsuppföljning Även Lecab Bil ansluter sig nu till DEKRA för kvalitetsutveckling av bilverkstäder. Lecab Bil AB är återförsäljare av Audi, VW, VW Transportbilar och Skoda med verkstad i Karlstad.
Börje Johansson Bil AB som är återförsäljare av Toyota inleder ett samarbete med DEKRA för kvalitetsuppföljning av utfört verkstadsarbete för sin bil- och skadeverkstad enligt konceptet DVK. - Vi vill ligga i framkant vad gäller service och kvalitet för våra kunder, dels som Toyota återförsäljare och dels för vår marknadsposition i regionen. Med DEKRA och DVK tar vi ett nytt steg i den riktningen med ett professionellt system menar Nicklas Widing, Verkstadschef Börje Johansson Bil AB.
Nordemans Bil väljer DVK för sin kvalitetsuppföljning Även Nordemans Bil AB i Örnsköldsvik väljer DEKRA:s koncept DVK för kvalitetsutveckling av bilverkstäder. Nordemans Bil är återförsäljare av Audi, VW, VW Transportbilar och Skoda med verkstäder i Örnsköldsvik och Lycksele.